projekt

Campus Lycksele

Just nu pågår arbetet med att etablera Campus Lycksele som syftar till att tillgängliggöra ett bredare utbud av eftergymnasiala studier för fler personer i övre Norrlands inland. Detta sker i samarbete med Akademi Norr och Näringslivskontoret…

Lapplandsvux för metallindustrin och den gröna omställningen

”Lapplandsvux för metallindustrin och den gröna omställningen” syftar till att stärka kompetensförsörjningen i Västerbottens metallindustri genom att utveckla vuxenutbildningen i samarbete med regionala aktörer. Genom att skapa nya utbildningar, utbildningsmiljöer och kompetenshöjande insatser ska projektet förbättra matchningen av utbildningsutbudet med industrins behov, främja rekrytering och bidra till en hållbar omställning. Målgruppen är vuxenutbildningar i Lapplandsvux och företag inom industrin, och projektet bidrar till Agenda 2030-målen för anständiga arbetsvillkor, utbildning, hållbar industri och konsumtion.

Hilda Magnusson
Utbildningskoordinator industri
076-760 54 34

Tidigare projekt

Antagningsinformation hittar du här.

LIST

LIST är ett samverkansforum för de aktörer i Lycksele som arbetar med nyanlända vuxna. Forumet har utvecklats från träffar runt elever på SFI till övergripande informations- och samverkansmöten.

Lärcentrum fick 2020 projektmedel för en koordinatorsfunktion för nyanlända, som arbetar för att förbättra samverkan, dels för att individen ska få en smidigare och snabbare etablering, dels för att underlätta samarbetet mellan aktörerna runt de nyanlända och synliggöra de resurser som finns inom nätverket. Att informationsutbytet fungerar bra är denna sida tänkt att hjälpa till med.

LÄS MER >

Kontakta Monica Ahlenius om du är intresserad av studiestartsstöd. Kontaktuppgifter hittar du här.

SIKT 2.0 är ett ESF- projekt som ägs av Region Västerbotten och drivs tillsammans med Region 10- kommunerna, Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet. Projektperioden sträcker sig fram till december 2022.

Syftet med projektet är att bidra till regionens tillväxt och kompetensförsörjning. Målgruppen är arbetssökande i åldrarna 16-64 år som via rutinstärkande- och arbetsmarknadsförberedande insatser samt s.k. jobbspår ska närma sig egen försörjning. Jobbspåren är baserade på det kompetensförsörjningsbehov som finns i kommunen. Jobbspåren kombinerar kortare yrkesutbildningar tillsammans med praktik hos potentiella arbetsgivare.

Denna webbsida använder cookies. Genom att fortsätta godkänner du vår cookie-policy.